0
Mnml svg

A Brand That Embraces & Empowers Your Individuality.

Ket je u Hrvatskoj pokrenula trend laminacije obrva, a beauty zajednica ne prestaje s hvalama na račun ove beauty stručnjakinje i edukatorice!

Lijepo oblikovane obrve želja su mnogih. Srećom, postoje tretmani koji mogu pomoći u postizanju savršenih obrva, bez obzira na to volite li prirodni ili odvažni izgled. U hrvatskom beauty svijetu jedno se ime ističe: Ket Crnolatac. Njezin Instagram profil prikazuje njezin izniman rad, osvajajući svakoga tko vidi prekrasne primjerke obrva koje je izradila. Ket je stručnjak i edukator oblikovanja obrva, specijaliziran za tehnike poput laminiranja obrva i pudera za obrve. Njezini klijenti oduševljeni su fantastičnim transformacijama koje postiže. Ket svakom aspektu oblikovanja obrva pristupa sa strašću i predanošću, s ciljem da svoje klijente učini zadovoljnima. Zaintrigirani pozitivnim povratnim informacijama, obratili smo se Ket kako bismo saznali više o oblikovanju obrva, laminaciji (njezino područje stručnosti) i popularnom puderu za obrve. Otkrijte njezine uvide u nastavku!

in conversation with the founder

Hvala na komplimentu, zapravo sam jako sretna djevojka koja ima priliku raditi ono što voli. „Ni u peti mi nije bilo“ da ću se jednog dana baviti uljepšavanjem obrva, čak pomalo zvuči i smiješno kada me netko pita čime se bavim 😊. Prije otprilike šest godina zasitila sam se posla kojeg sam tada radila, na nagovor tadašnjeg dečka danas zaručnika, upisala sam učilište Profokus, smjer vizažist. U sklopu školovanja učili smo oblikovanje obrva koncem, dakle ne mogu vam niti opisati taj osjećaj kada sam primila konac u ruke po prvi puta. Zbunjujuće i nemoguće u isto vrijeme, mislila sam da nikada neću savladati tu tehniku.

Vrlo brzo nakon završetka školovanja promijenila sam posao. Počela sam raditi u beauty industriji kao savjetnik za ljepotu. U međuvremenu sam savladala tehniku koncem 😊 i pomalo iz gušta uz posao počela drugima uljepšavati obrve. Dok jednog dana nisam na instagramu naišla na brow lamination tutorial. Oduševila sam se činjenicom da ni od čega obrve postaju deblje, gušće i urednije čemu većina žena teži. Nakon par dana našla sam salon u Zagrebu (danas više ne postoji) da nudi edukacije brow laminationa. Ostalo je povijest, ponosno mogu reći da sam među prvima koja je pokrenula trend laminacije obrva.

Posla je bilo svakim danom sve više, sljedeći logičan korak je bio osamostaliti se, što sam i napravila. Tijekom svog radnog vijeka kao beauty savjetnik imala sam priliku raditi s prekrasnim ljudima, jedna od njih je Maja Božović, edukatorica i menadžerica mnogih beauty brendova. Upravo me ona inspirirala u ulozi edukatora. Biti edukator i dijeliti svoje znanje predivan je osjećaj, ali i zahtjevan posao.

Iskoristit ću ovu priliku i izdvojiti dva proizvoda iz naše kolekcije. Radi se o sto posto prirodnim proizvodima. MY REMEDIES ulje za njegu i poticanje rasta obrva, te MY BROW BALM namijenjen za njegu nakon permanentnog make up-a, za obnovu i regeneraciju kože, moje klijentice ga vole koristiti i kao kućnu njegu nakon brow lift tretmana. Većina nas kupi proizvod očekujući da će napraviti čuda preko noći, ali svaki taj proizvod zahtijeva vrijeme i strpljenje. Kao i redovite dolaske na tretman uljepšavanja obrva, kako bi mogli kontrolirati napredak.

„Da bi ste savladali umjetnost oblikovanja, morate imati viziju. Vizija dolazi vježbom“. Ova rečenica nalazi se u mom workbooku koji se dobiva na edukaciji. Ovo je najbolji savjet koji vam mogu dati. S godinama iskustva dovoljno mi je pogledati osobu kako bi mogla vizualizirati krajnji efekt. Svakako u obzir uzimam želje klijentica, oblik lica, simetriju. Kada radim tretman puder obrva, često potrošim i više od sat vremena na crtanje skice. Vrlo sam detaljna po tom pitanju.

Pa idemo redom. BROW LAMINATION je tretman podizanja i fiksiranja dlačica obrva. Poanta tretmana je da dlaku omekšamo kako bi ju mogli začešljati u željenom smjeru. Na taj način postižemo prirodan efekt punijih obrva. Jedna od tehnika mikropigmentacije i trenutno popularna tehnika je POWDER BROWS. Naziv je dobila zbog praškastog efekta kojeg postižemo. U konačnici obrve su blago osjenčane, transparente, kao sjenilom popunjene. Ova tehnika nam dozvoljava minimalne prepravke nedostataka kako bi istaknuli ono najbolje.

Ni jedan od tretmana nije bolan. Brow lift postižemo kemijskim procesom te nema boli niti opravka. Dok kod puder obrva koristimo anestetik, tekući ili kremasti te time u potpunosti otklanjamo bol. Oporavak ili proces zarastanja traje 28 dana koliko koži treba da se obnovi. Već nakon 5-6 dana od tretmana događa se postupak ljuštenja, na taj način koža zapravo odbacuje površinski sloj. U pravilu taj postupak traje 1 do 2 dana, u sljedećim tjednima pigment polako izbija na površinu kože i tek tada, 28 dana poslije možemo vidjeti krajnji efekt. Svaki oporavak i proces je individualan.

Efekt Brow laminationa traje u prosjeku 4-6 tjedana. Nakon čega se dlaka vraća u prvobitno stanje. Trajanje ovisi o dlaci i načinu održavanja. Nakon tretmana poželjno je ne močiti obrve 24 sata, povremeno ih začešljati i obavezno njegovati, zapravo hidratizirati dlaku. Puder obrve u teoriji traju  1 do 2 godine, ali postoji niz faktora koji mogu utjecati na trajnost efekta. Hormonalne terapije, tip i stanje kože, pogrešno izvođenje tehnike, ne dolasci na korekcije te način održavanja. Potrebno ih mazati posebnim kremama kako bi oporavak bio što brži i ljepši. Izbjegavati agresivne proizvode za lice, solarije, bazene, saune i sunce. Ne preporuča se raditi tretman ljeti.

Pauza je uvijek dobrodošla. S obzirom na trajanje efekta kod brow laminationa tretman se može ponavljati svakih 6 do 8 tjedana uz pravilnu njegu kod kuće. Svakim tretmanom dehidriramo dlaku i zbog toga je potrebno njegovati obrve, pratiti njihov razvoj i prema potrebi odrediti pauzu. Kod puder obrva tretman se ponavlja jednom, najčešće mjesec dana nakon prvog dolaska. Tada se radi korekcija. Svaki dolazak poslije ovisi o klijentici, njenim željama i potrebama. Svakako nije preporučljivo često ponavljati tretman a nije ni potrebno.

Koliko sam samo osoba odbila raditi jer nisu ispunjavale kriterije za određeni tretman znajući da ni jedna strana neće biti zadovoljna rezultatom. Nijednom nisam požalila, nadam se ni one. Da bi brow lamination bio izvediv, obrve ne smiju biti prerijetke i rezane. Dlaka mora imati svoj prirodan završetak i pad kako bi se lijepo mogla oblikovati i začešljati. S medicinske strane, ako je netko podložan kožnim oboljenjima, u periodu kada je stanje aktivno svakako izbjegavati svaku vrstu tretmana u tom području pa tako i puder obrve. U ovom slučaju moramo sagledati sve medicinske aspekte kontraindikacija. Kao takve smatramo kemoterapiju, trudnoću, dijabetes, srčane bolesnike, alergije na lidokain, keloidni ožiljci i slično. Dakle idealni kandidati su svi oni koji nemaju težih zdravstvenih problema, neovisno imaju ili nemaju obrva.

Trenutno se nalazim u jednom lijepom salonu na Trešnjevci. Točnije u Ozaljskoj 17, studio NoKat. Salon je od moje drage kolegice koja mi je prepustila dio prostora na korištenje. Pa tako na istom mjestu možete dobiti usluge manikure, pedikure i nove obrve! 😊 Uskoro se nadam i vlastitom i većem prostoru koji će koristiti kao studio i edukativni centar posvećen obrvama i permanentnom make upu. Andrija i ja intenzivno radimo na tome. Mi smo vam odličan tim! Često se znamo našaliti na njegov račun kako je on moj menadžer, zapravo je moja najveća podrška! Planovi su veliki i jedva čekamo pokazati vam.

Our team of highly skilled

Lijepo oblikovane obrve želja su mnogih, međutim, rijetke su sretnice koje ne moraju posegnuti za sredstvima za oblikovanje ili one koje su odmah po buđenju sretne s oblikom i gustoćom. Srećom, u potrazi za idealnim obrvama možemo se okrenuti prema tretmanima koji će ih dovesti do savršenstva, bilo da tražite prirodan izgled ili upečatljive obrve. Ako pasionirano pratite beauty svijet u Hrvatskoj, teško da vam je moglo promaknuti ime Ket Crnolatac. 

Slava Fedutik

- Founder, Chief Creative

Jennifer C.

- Founder, CEO

Valeriia Nadopta

- Founder, COO

Valeriia Nadopta

- Founder, COO