0

Opći uvjeti i odredbe

Svako korištenje www.ketcrnolatac.hr te ostalih internetskih stranica u vlasništvu DARA PRO d.o.o. podliježe ispod ispisanim uvjetima korištenja. Dokumente, informacije i sadržaj s web stranice www.ketcrnolatac.hr (i/ili drugim internetskim stranicama u vlasništvu DARA PRO d.o.o.) zabranjeno je kopirati, osim za osobnu uporabu i druge nekomercijalne svrhe, uz obvezno poštivanje autorskih prava i drugih prava intelektualnog vlasništva (kao i svih ostalih pravnih ograničenja). Svako kopiranje, reprodukcija ili distribucija dokumenata, informacija i sadržaja s ove webstranice dopuštena je isključivo uz izričito odobrenje tvrtke DARA PRO d.o.o.

POLITIKE PRIVATNOSTI I OPĆI UVJETI trgovačkog društva DARA PRO d.o.o. iz Zagreba, Ozaljska ulica 87,  OIB: 24196952363

Registracija: Trgovački sud Zagrebu, Tt-22/52912-11 . Iznos temeljnog kapitala društva: 20.000 kn, u cijelosti uplaćen u novcu.

Poslovni račun: ZAGREBAČKA BANKA IBAN: HR3223600001103036652

Članovi uprave: Andrija Mikac i Katarina Crnolatac

Kontakt e-mail: [email protected] i  [email protected]

www.ketcrnolatac.hr web stranicu dozvoljeno je koristiti za privatne svrhe bez ikakvih naknada za korištenje, a poštivajući uvjete i pravila upotrebe. Korištenjem www.ketcrnolatac.hr  webshopa (internetske prodavaonice) obvezujete se poštivati navedena pravila i uvjete.

REGISTRACIJA

Kako bi obavili kupnju preko www.ketcrnolatac.hr webshopa, registracija nije obavezna. Ako ne želite svaki puta tijekom kupnje unositi adresu dostave te informacije o sredstvu plaćanja, preporuča se brza registracija. Dovoljno je jednokratno unijeti važeću e-mail adresu, osobne podatke (ime, prezime, adresa, poštanski broj, mjesto, broj telefona) te proizvoljnu lozinku pomoću koje se pristupa korisničkom računu. Preporučljivo je korištenje kombinacije znakova, odnosno velikih i malih slova.

Nakon unosa ovih podataka, registraciju dovršavate klikom na polje “Registracija”. Vaš korisnički račun ostaje registriran u sustavu, a pristupa mu se upisivanjem korisničkog imena i lozinke na stranici “Prijava”. Za svaku sljedeću kupnju potrebna je samo prijava s korisničkim imenom i lozinkom.

U slučaju da ste zaboravili lozinku, na istoj stranici odaberite “Izgubili ste lozinku?”. Na ovoj lokaciji ćete ostaviti svoju e-mail adresu s kojom ste se registrirali, i na koju će vam sustav automatski poslati link za resetiranje lozinke. Istu možete kasnije sami promijeniti u postavkama računa.

POSTAVLJANJE NARUDŽBI

Roba se naručuje preko elektronskog obrasca. Webshop je uvijek otvoren za naručivanje i ne postoji radno vrijeme za narudžbe. Narudžbe se obrađuju radnim danom od 10.00 – 16.00h. Kupac treba ispuniti ‘Profil s osnovnim podacima’ za naplatu i dostavu željenih proizvoda te će elektronskom poštom biti obaviješten o izvršenoj narudžbi.

Na proizvod koji želite kupiti kliknite “Dodaj u košaricu”. U košarici možete birati količine ili odustati od kupnje. Nakon što ste odabrali željene artikle, kliknite na košaricu i odaberite “Blagajna”. Na stranici blagajne popunite vaše podatke, odaberite način dostave, potom metodu plaćanja i odaberite “Naručite”.  Obavijest o uspješno izvršenoj kupnji stići će na vašu e-mail adresu.

DARA PRO d.o.o. se obvezuje isporučiti sve naručene proizvode koje u trenutku isporuke ima na zalihama. Ukoliko DARA PRO d.o.o. nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda, kontaktirati će kupca robe telefonski ili e-mailom. Svi ostali naručeni proizvodi biti će isporučeni.

INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO

Sadržaj www.ketcrnolatac.hr internetske prodavaonice je zaštićen i DARA PRO d.o.o. ostvaruje jedinstveno pravo na njegovo korištenje. Za svako komercijalno korištenje sadržaja na www.ketcrnolatac.hr stranicama morate prethodno kontaktirati e-mail adresu [email protected] i  [email protected]

Obavijesti u smislu članka 60. Zakona o zaštiti potrošača: 

Obavijest o glavnim obilježjima robe koju kupac namjerava kupiti nalazi se uz svaki proizvod, a do detaljnog opisa proizvoda dolazi se odabirom opcije „pročitajte više“.  

Prodavatelj je trgovačko društvo DARA PRO d.o.o. iz Zagreba, Ozaljska ulica 87, OIB: 24196952363, [email protected] 

Informacije o maloprodajnoj cijeni robe nalaze se uz svaki proizvod, a informacije o troškovima prijevoza, dostave ili poštanskih usluga, odnosno o tome da ti troškovi mogu biti naplaćeni, ako ne mogu biti razumno izračunati unaprijed nalaze se opisani u rubrici „Plaćanje i dostava“.

Obavijesti o uvjetima plaćanja, uvjetima isporuke robe i vremenu isporuke robe nalaze se u rubrici „Plaćanje i dostava“.

Obavijesti o načinu rješavanja potrošačkih pritužbi od strane trgovca nalaze se u rubrici „Povrat i reklamacije“.

U rubrici „Povrat i reklamacije“ nalaze se sljedeće obavijesti i dodatna pojašnjenja vezana uz:

  • informacije o uvjetima, rokovima i postupku izvršavanja prava na jednostrani raskid ugovora kao i o obrascu za jednostrani raskid ugovora sukladno članku 81. stavku 1. Zakona o zaštiti potrošača.
  • informacije o tome da je kupac dužan snositi troškove vraćanja robe u slučaju da iskoristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora iz članka 79. Zakona o zaštiti potrošača, odnosno, o troškovima vraćanja robe, u slučaju da kod ugovora sklopljenih na daljinu roba zbog svoje prirode ne može biti vraćena poštom na uobičajen način
  • informacije o tome da će, u slučaju da iskoristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora iz članka 79. Zakona o zaštiti potrošača nakon što je postavio zahtjev u skladu s člankom 68. ili člankom 77. Zakona o zaštiti potrošača, kupac biti dužan platiti trgovcu razumni dio cijene sukladno članku 84. stavku 8. Zakona o zaštiti potrošača
  • informacije o tome da se kupac ne može koristiti pravom na jednostrani raskid ugovora iz članka 79. Zakona o zaštiti potrošača u slučajevima u kojima je temeljem članka 86. Zakona o zaštiti potrošača to pravo isključeno, odnosno o pretpostavkama pod kojima potrošač gubi pravo na jednostrani raskid ugovora.

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari u skladu sa relevantnim pozitivnim propisima.

Mehanizmi izvansudskog rješavanja sporova su sljedeći: U slučaju spora između potrošača i trgovca, može se podnijeti prijava Sudu časti Hrvatske gospodarske komore, Sudu časti Hrvatske obrtničke komore ili prijedlog za mirenje pri centrima za mirenje. Postupak pred sudovima časti provodi se sukladno Pravilniku o Sudu časti pri Hrvatskoj gospodarskoj komori i Pravilniku Suda časti pri Hrvatskoj obrtničkoj komori kojima se propisuje da su članovi vijeća tih sudova, osim nezavisnih pravnih stručnjaka i predstavnika trgovaca, i predstavnici potrošača. Mirenje pred centrima za mirenje provodi se sukladno odredbama Zakona o mirenju, te sukladno Pravilniku o mirenju centra za mirenje.